×

Rekisteröinti

Profiilin tiedot

Sisäänkirjautumis tiedot

tai sisäänkirjaudu

Etunimi on pakollinen!
Sukunimi on pakollinen!
Etunimi ei ole kelvollinen!
Sukunimi ei ole kelvollinen!
Tarkista sähköpostiosoite!
Sähköposti on pakollinen!
Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity
Salasana on pakollinen!
Epäkelpo salasanan!
Vähimmäis pituus on 6 merkkiä!
Maksimi pituus on 16 merkkiä!
Salasanat eivät ole samat!
Käyttöehdot pitää hyväksiä!
Sähköposti tai salasana väärin!

LGH -vaaput

Suomen Uistin on Jarmo Rapalan vuonna 2006 perustama uistinpaja, joka on syntynyt halusta vaalia parasta suomalaista käsityötaitoa uistimenvalmistuksessa. Suomen Uistimen repertuaariin kuuluu entisten ja nykyisten mestareiden kehittämiä uistimia. Niiden valmistusta jatketaan aiempaa perintöä kunnioittaen, mutta samalla uusista, paremmista valmistusmateriaaleista lisäpotkua työhön hakien.

 

Suomen Uistimen viehevalikoimaan kuuluvat suomalaisten kalamiesten hyvin tuntemat ottipelit: LGH, JAN, E.V. Trutta, Karikko, Turus Ukko ja Ukko Jerk. Ne kaikki on tehty kalamiehille, jotka ymmärtävät laatutyön merkityksen uistimen kalastavuudelle. Sen, että mikä tahansa liukuhihnatuotettu muovinkappale ei houkuttele kalaa iskemään. Ja myös sen, että laatutyöllä on arvonsa. Yhden, kymmeniä käsityövaiheita vaativan uistimen vaatima työmäärä on sellainen, että yksikään vieheemme ei koskaan tule olemaan massatuote.

 

Emme halua tehdä vain paljon kaikille. Toimintamme perusajatus on, että teemme niin hyviä vieheitä kuin kalamies toiselle pystyy tekemään.” - Jarmo Rapala

 

TEKIJÄT

Vuoluveitsi on aina istunut suomalaisen miehen käteen ja kädentaitoa on hyödynnetty vahvasti sekä kalankuvia puusta veistäessä että myöhemmin muista materiaaleista muotoillessa. Lauri Rapalasta alkaen kansainväliseenkin maineesen nousseita tekijämiehiä on monta. Leo Gunnar Hacklin, Erkki Virolainen, Jouko Antero Niemivaara, Esko Rapala…

Suomen Uistimen uistimentekijät jatkavat mestareiden työmenetelmiä. He eivät vain suunnittele, vaan myös valmistavat itse uistimiensa malliversiot; testaavat itse niiden uintia ja pyytävyyttäkin. Joukossa ovat mukana muun muassa Rapalassa pitkää uraa tehneet Ilpo Haverinen ja Jarmo Rapala sekä Karikko-vaappuja alusta asti valmistanut Arja Asikainen ja Turus Ukko-vaappuja vuosikymmeniä tehnyt Veli-Pekka Sahinoja. Yhteensä heillä on reilusti yli sadan vuoden kokemus uistimien teosta. Uutta uistimentekijäpolvea edustavat taas Janne Koivisto ja Toni Halme, jotka ovat suunnitelleet sekä omia uistimia että uudistaneet menestyksellisesti vanhojen mestareiden suunnittelemia malleja.

Taulukkona Listana

Laskeva

10 tuotetta

Taulukkona Listana

Laskeva

10 tuotetta